Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

.Σαλάτα με χταπόδι, μαραθόριζα και φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι μέτριο
1 φύλλο δάφνης
2 τεμ. μαραθόριζα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
10 τοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Χυμό απο ενα λεμόνι
2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι μαζί με τη δάφνη και ελάχιστο αλάτι. Μόλις ψηθεί το σουρώνουμε (κρατήστε περίπου 1 φλιτζάνι του καφέ απο το ζωμό) και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ έχουμε αφαιρέσει το σκληρό μέρος απο τις μαραθόριζες και κρατάμε μόνο το τρυφερο. Σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το χταπόδι, τη μαραθόριζα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα τοματίνια. Σε ένα ποτήρι που κλείνει χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ζωμό, το λεμόνι και το ξύδι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε. Περιμένουμε περίπου μισή ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Tip! Ένας ιδιαίτερος τρόπος σερβιρίσματος είναι να φρυγανίζουμε φέτες ψωμί της αρεσκείας μας και να το απλώσουμε απο πάνω

Tip! Ενα χταπόδι είναι ψημένο όταν τα πλοκάμια του χωρίζουν με ένα απαλό τράβηγμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου