Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σαλάτα με παντζάρια, καβουρδισμένο κουκουνάρι και άρωμα σκόρδου

Υλικά
6-7 βολβούς παντζαριών
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
120 γρ. κουκουνάρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip! Αν θέλετε να δώσετε μια γλυκόξινη γεύση στη σαλάτα, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα. Ταιριάζει πολύ με το παντζάρι!

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε καλά τους βολβούς από τα παντζάρια. Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μέτριους κύβους. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικο καβουρδίζουμε το κουκουνάρι με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το λάδι, το σκόρδο και το ξύδι. Μόλις ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά μας, προσθέτουμε τα παντζάρια και το κουκουνάρι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου