Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, πολύχρωμες πιπεριές, κάππαρη και ελιές

Η αλήθεια είναι πως όσο ζεσταίνει ο καιρός, προτιμάμε φαγητά ελαφριά και καλοκαιρινά που μας αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς. Μια δροσερή σαλάτα ζυμαρικών ετοίμασα για αυτή την εβδομάδα άκρως διαιτητική και νόστιμη. Οι σαλάτες ζυμαρικών γενικά είναι μια πολύ καλή καλοκαιρινή πρόταση και μπορούμε να πειραματιστούμε χρησιμοποιώντας ότι υλικά θέλουμε και διαθέτουμε.

Υλικά
1 χαρτί πέννες
1 κουτί κονσέρβα τόνου σε νερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
4 κ.σ. σπόρους κάππαρης
1/2 φλ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι τους
10-12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει και να δέσουν τα υλικά μας.

1 σχόλιο:

  1. Καλή συνταγή αλλά η κάπαρη δεν είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις. Θα την προσπαθήσω χωρίς κάπαρη πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή