Υλικά για 4 άτομα
2 κολοκύθια μέτρια
2 ντομάτες μέτριες όχι πολύ ώριμες
2 μελιτζάνες μέτριες
100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 κρεμμύδια μέτρια
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
200 γρ. χαλούμι κομμένο σε φέτες 2 εκατοστών
1 πίτα αραβική μεγάλη
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. μέλι
Tip! Για να γίνει το μέλι πιο ρευστό και να ανακατευτεί πιο εύκολα με τα υπόλοιπα υλικά, απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα στραγγίζουμε. Τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να ξεπικρίσουν. Κόβουμε τα λαχανικά σε λωρίδες ή ροδέλες όταν πρόκειται για τα κρεμμύδια και τις ντομάτες πάχους 2- 3 εκατοστών. Ψήνουμε τα λαχανικά και το χαλούμι στη σχάρα του φούρνου (γκριλ) ή στη σχάρα της ψησταριάς μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Εν τω μεταξύ ψήνουμε και την αραβική πίτα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα περιχύσουμε τα λαχανικά, ανακατεύοντας καλά το ξύδι με το λάδι και το μέλι. Σε μία πιατέλα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ, αλατίζουμε προσθέτουμε και το δυόσμο, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις, Σερβίρουμε με τη πίτα σαν βάση, από πάνω τα λαχανικά και στο τέλος το χαλούμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου