Μια νόστιμη πολίτικη σαλάτα την οποία μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για τις επόμενες δυο ημέρες από τη στιγμή που θα τη φτιάξετε, αρκεί να μη προσθέσετε το λάδι. Τη πρωτοδοκίμασα στη Θεσσαλονίκη και η γεύση της μου έμεινε αξέχαστη. Το μυστικό για να γίνει νόστιμη, είναι να την ανακατέψετε με τα χέρια σας χωρίς οίκτο!
Υλικά
1/2 λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο
1/2 λάχανο κόκκινο ψιλοκομμένο
5 κλωνάρια σέλινο (χωρίς τα φύλλα)
2 καρότα ξεφλουδισμένα και περασμένα από τον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Χυμό από 1 λεμόνι
2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ, ανακατεύετε τα λάχανα, το σελινο, τα καρότα και το σκόρδο. Προσθέτετε το λεμόνι, αλατίζετε και ανακατεύεται καλά με τα χέρια σας. Αφήνετε τη σαλάτα για περίπου μια ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και να κατέβουν τα υγρά από τα λάχανα. Σουρώνετε τη σαλάτα, τη σερβίρετε σε ένα άλλο μπώλ προσθέτοντας τη πιπεριά, το ξύδι, λίγο πιπέρι και περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Η σαλάτα αυτή είναι πεντανόστιμη!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτη λατρεύω αυτή τη σαλάτα. Τη τρώμε πολύ εδω στη Θεσσαλονίκη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή