Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, σταμναγκάθι και βινεγκρέτ μελιού

Μια δροσερή σαλάτα με βινεγκρετ μελιού και φλούδες γραβιέρας. Μη ξεχνάτε οτι είναι πολύ σημαντικό τα χορταρικά (μαρούλι,ρόκα,σπανάκι κ.λ.π.) να τα κόβετε με τα χέρια διότι έτσι διατηρούν τα περισσότερα απο τα στοιχεία που μας προσφέρουν.


Υλικά
Μισό μέτριο μαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
200 γρ. σπανάκι
200 γρ. σταμναγκάθι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
120 γρ. φλούδες γραβιέρας
Tip! Για να κάνετε φλούδες απο οποιοδήποτε σκληρό τυρί, απλά παρτε το εξάρτημα που καθαρίζετε τις πατάτες.
Για τη βινεγκρέτ
6 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Μερικές σταγόνες λεμόνι
12 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια απο τη ρόκα και το σπανάκι, κρατώντας τα φύλλα. Σε ενα μεγάλο μπώλ, κόβουμε όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα. Για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (με τη σειρά που αναγράφονται) σε ενα μπώλ και τα χτυπάμε καλά με έναν αυγοδάρτη. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα μας, περιχυνουμε τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου